Соопштение: Македонско друштво "Илинден"-Тирана Печати
Четврток, 13 Февруари 2014 22:22

 

Македонско друштво "Илинден"-Тирана го поздравува говорот на министерката за Образование и Спорт г-ѓа Линдита Никола одржа денеска во Собранието на Република Албанија. Министерката вети дека во новата учебна година припадниците на македонското малцинство ке ги имат сите учебници на мајчин јазик. Македонско друштво "Илинден"-Тирана смета дека во новата учебна година ќе биде исполнет со сите учебници од странта на министерството за Образование и Спорт за македонското малцинство во Албанија.www.ilinden-tirana.com