Среќен Богојавление Христовo - Водици Печати
Сабота, 18 Јануари 2014 17:23

 

Дозволете ми во мое лично име и во име на Македонското друштво “Илинден”-Тирана. На сите православни верници, да ви го честитам големиот Христијански празник Богојавление Христовo - Водици. Богојавление е настан што просветлува и не поучува на прочистувањето кога постои вистинската верба. Радувајќи се на Исусовото крштевање, осветувајќи ги македонските води да си посакаме подобра иднина, знаење, мудрост и енергија, сила и верба за позитивните исчекори. Да се помолиме и да си посакаме убави празнични денови, а убавите мисли и дела, честа и достоинственоста да не следат и да се постојано со нас и оваа година. Бидете благословени и нека ни е честит големиот христијански празник.

Нека е честит празникот и за многу години.

Македонско друштво “Илинден”-Тирана


www.ilinden-tirana.com