Македонците вo Тирана го одбележаа празникот Василица Стара Нова Година Печати
Понеделник, 13 Јануари 2014 15:24

Македонцитие во Тирана традиционално на 12.01.2014 година со ори и песни го одбележаа големиот Христиjански празник Василица Стара Нова Година. На прославата присуствуваа Македонци со потекло од Врбник, Голо Брдо, Мала Преспа, Поградец кои живат во Тирана. Меѓу присутните беа Амбасадорот на Република Македонија во Тирана г-дин Стојан Карајанов, претседателот на Македонско друштво “Илинден”-Тирана г-дин Никола Ѓурѓај и генерален координатор г-ѓица Стојанка Пако

 

Прослава на 12.01.2014 година во Тирана за Василица Стара Нова Година

 

 

 

 

Прослава на 14.01.2014 година во Тирана за Василица Стара Нова Година

 

 

 

www.ilinden-tirana.com