Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
26 –ти Интернационален Фолклорен Фестивал Латзен –Хановер Германија

 

Македонско друштво “Илинден”- Тирана со делегација предводена од претседателот г-дин Никола Ѓурѓај потпретседателот г-дин Незир Меча и претседател на Македонско друштво “Илинден”- Тирана Огранок Голо Брдо г-дин Ули Халилај и г-дин Едмонд Османи активист на Македонците во Голо Брдо ќе го посетат Лаатцен –Хановер Сојузна Република Германија каде ќе учестува со фоклорната група  ” Орeшек “ од Областа Гора на 26 –ти Интернационален Фолклорен Фестивал Латзен –Хановер Германија. Оваа година Македонски клуб Илинден – Латзен Хановер Германија по 26-ти пат  организира интернационален фоллорен фестивал, кои преставува една од познатите манифестации на клубот и градот Лаатцен. Манифестацијата ќе се одржи на 26-ти Октомври 2013-та година .На фестивалот ќе земат учество повеќе меѓународни фолклорни групи кои преставуват културни групи во СР Германија. Преставени ќе бидат Македонската култура,Полската, Португалската и Српската култура, со повеќе фолклорни групи. Македонско Друштво „Илинден“-Тирана  и Македонски Клуб Илинден- Латзен-Хановер пред една година потпиша договор за соработка една од точките беше и соработка на кутурен план.


www.ilinden-tirana.com