Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
5. Регионален претседателски самит Драч, Република Албанија

Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов престојува во Драч, Република Албанија каде учествува и се обрати на 5. Регионален претседателски Самит на тема „Пристапи кон практична употреба на можностите за поефикасна регионална соработка“.На годинешниот Самит чиј домаќин е претседателот на Република Албанија г-дин Бујар Нишани покрај претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов учествува претседателот на Црна Гора, г-дин Филип Вујановиќ и претседателот на Република Косово, г-ѓа Атифете Јахјага.

 

 

 

 

www.ilinden-tirana.com