Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Регионален претседателски самит Драч Република Албанија

Претседателот на Република Македонија Д-Р Ѓорге Иванов  престојува во Драч, Република Албанија каде учествува и ќе се обрати на 5. Регионален претседателски Самит на тема „Пристапи кон практична употреба на можностите за поефикасна регионална соработка“. На годинешниот Самит чиј домаќин е претседателот на Република Албанија г-дин Бујар Нишани покрај претседателот на Македонија учествува и претседателот на Црна Гора, и на Република Косово.

Билатерална средба Претседателот на Република Македонија Д-Р Ѓорге Иванов и Претседателот на Република Албанија, г-дин Бујар Нишани