Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Честитка до Еди Рама премиер на Република Албанија

Почитуван, Еди Рама

Премиер на Република Албанија

Дозволете на името на Македонско друштво "Илинден"-Тирана и во мое лично име, да ви честитам функциата премиер на Република Албанија. Граѓаните на Република Албанија одлучиа да ви веруват водењето на државата во следните четири години. Ви посакувам успешнен мантат, и спроведување на изборната програма. Во исто време, веруваме дека новата влада што водете ќе работи на подобрувањето на правата на Македонското Малцинство во Република Албанија.

Со Почит

Никола Ѓурѓај

Претседател на Македонско друштво “Илинден”-Тирана

 

www.ilinden-tirana.com