Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Македонците во Ербеле – Маќелара го одбележаа празникот Св.Преображение

Македонците во Република Албанија 18-19.08.2013 година во село Ербеле -Маќелара, Република Албанија го одбележаа големиот Христиjански празник Преображение со литургија кај црквата Св. Преображение која датира од 12 век. На прославата за празникот Преображение присуствуваа Македонци со потекло од Ербеле кои што живат во Тирана, Драч, Елбасан, Маќелара, Горно Крчиште, Дебар и од Македонија. Меѓу присутните беа и Генерален Координатор на Македонско друштво “Илинден”- Тирана, Г-дин Ерјон Танај заедно со делегација од друштвото.

 

www.ilinden-tirana.com