Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
ПОКАНА ЗА ИЛИНДЕН ВО ТРЕБИШТЕ - ГОЛО БРДО

ПОКАНА

МАКЕДОНСКО ДРУШТВО ИЛИНДЕН”- ТИРАНА ВЕ ПОКАНУВA ЗА ИЛИНДЕН НА 2 АВГУСТ 2013 ГОДИНА ВО ТРЕБИШТЕ ГОЛО БРДО ВО 11 ЧАСОТ.

ТРАДИЦИОНАЛНО ВО ГОЛО БРДО Е ПРАЗНУВАНО ЗАЕДНО, ПРАВОСЛАВНИ И МУСЛУМАНИ ДОЈДИТЕ ДА ПРАЗНУВАМЕ ГОЛЕМИОН ПРАЗНИК ИЛИНДЕН ВО СЕЛО ТРЕБИШТЕ - ГОЛО БРДО
ДА СМЕ ЗАЕДНО И ДА ПРАЗНУВАМЕ ОВОЈ ГОЛЕМ ПРАЗНИК.


FTESË

SHOQATA MAQEDONASE “ILINDEN”- TIRANË JU FTOJMË PËR ILINDEN NË DATËN 2 GUSHT 2013 NË TREBISHT GOLLOBORDË ORA 11.

TRADICIONALISH NË GOLLOBORDË ËSHTE FESTUAR BASHKË ORTHODOKSË DHE MUSLIMANË, AJDE TË FESTOJMË ILINDEN  NE TREBISHHT-GOLLOBORDË TË JEMI BASHKË DHE TË FESTOJMË KËTË FESTË TË MADHE.


www.ilinden-tirana.com