Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Четврта годишна конференција на иселенички организации

Во организација на Агенцијата за Иселеништво во Скопје, Македонија од 25 - 26 јули 2013 година  ќе се одржи четврта конференција на иселеничките организации. На дневен ред се изучувањето и негувањето на Македонскиот јазик, можностите и постапката за стекнување со Македонско државјанство и унапредувањето на врските со иселеничките организации. Македонското друштво “Илинден “-Тирана ќе учестуа како гости на конфернцијата со претседателот на друштвото Г-дин Никола Ѓурѓај и Г-дин Ламбе Шатровси. Досега учество на конференцијата имаат потврдено иселенички организаци од Австралија, Канада, САД и од  други европски држави. За прв пат ке се доделуват и одликувања и признанија за особени заслуги и достигнувања на физички и правни лица од иселеништво, за афирмација на Република Македонија во светот, во сите области на општествено делување од страна на Претседателот на Република Македонија Д-р Ѓорге Иванов.


www.ilinden.tirana.com