Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Македонско друштво „Илинден“-Тирана му го чеситаше изборот за пратеник на Адем Хоџа PDF Печати Е-пошта
Четврток, 10 Октомври 2019 20:19

Претседателот на Македонското друштво „Илинден“-Тирана, Никола Ѓурѓај, упати честитка до лидерот на „Единствена горанска партија“,Адем Хоџа,за неговиот избор за пратеник во новиот косовски законодавен дом. Дозволете ми во мое лично име и во име на Македонското друштво “Илинден”-Тирана, и името на Македонското национално малциство во Албанија. Ви честитам изборот за пратеник во Косовското Собрание. Имате огромна поддршка од Македонското друштво “Илинден”-Тирана, затоа што напредокот и благодетта на областа Гора претставува поттик за истрајност во напорите за негување и промоција на национален, јазичен, културен и духовен идентитет на Македонците од Гора во Репблика Косово. Ви посакувам голем успех, и убави дела, честа и достоинственоста да те следат и да се постојано со вас. Ви ги упатам изразите на моето највисоко почитување.