Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
4-та Глобална конференција

Обединетата Македонска дијаспора (ОМД) од 25 јули до 3 август 2013 година во Скопје и Охрид ќе ја организира четвртата глобална конференција насловена „Македонија 2013 100 години по Букурешкиот договор“. Македонско друштво "Илинден" - Тирана ќе честува на глобалната конференција со претседателот Г-дин Никола Ѓурѓај. Конференцијата ќе се затвори со Гала вечера на 3 август 2013 година во Скопје, Македонија.Обединета Mакедонска дијаспора оваа година за прв пат организираат Конференција во Република Македонија, а ќе бидат присутни иселеници од Македонија и пријатели на Македонци од над 23 држави.

 

www.ilinden-tirana.com