Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Соопштение: Македонското друштво "Илинден" – Тирана

Почитуван г-дин  Рама

Дозволете на името на Македонско друштво "Илинден"-Тирана и во мое лично име, да ви честитам за победата на парламентарните избори одржани 23 јуни, 2013 година. Граѓаните на Албанија одлучиа да ми веруват водењето на државата во следните четири години и ова исто така претставува голема одговорност за вас и вашите соработници. Ви посакувам успех на реформите и исполнувањето на изборната програма и целосна подршка за интеграција во европска унија исто така веруваме дека новата влада и вие ќе работите на подобрување на правата на Македонското Национално Малцинство во Република Албанија.

Македонско друштво “Илинден”-Тирана


www.ilinden-tirana.com