Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Тркалезна маса “Презентација на предлогзаконот за информирање и јавна консултација”

 

Претседателот на Македонско друштво ”Илинден”-Тирана г-дин Никола Ѓурѓај денеска учестуваше на тркалезната маса за “Презентација на предлог законот за информирање и јавна консултација” организирана во просторите на Хотел Рогнер Еуропапарк во Тирана од Министерството за Иноваци и Јавна Администрација, Фондација Отворено Општество за Албанија-Сорос. На конференцијата учествуваа претставници на невладини организаци, државни институции. Македонското друштво ”Илинден” - Тирана беше единствен учесник од малциствата. Претседателот на Македонското друштво ”Илинден” - Тирана г-дин Никола Ѓурѓај одржа повеке средби со прествниците на невладините организаци. На средбите беше нагласена потребата за поголема соработка помеѓу невладините организаци и државните институци.


www.ilinden-tirana.com