Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Архива

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Ќе се воведува сезонска бродска линија Охрид-Поградец

Бродската линија меѓу Охрид,Република Македонија и Поградец,Република Албанија сообраќајното поврзување и други капитални проекти се тема на разговор на трилатералната средба на министрите за транспорт и врски на Македонија, Албанија и Косово, што денеска се одржува во Охрид,Република Македонија. Македонскиот министер г-дин Миле Јанакиески го реактуелизираше отворањето бродска линија Охрид-Поградец.Притоа тој напомена дека постои интерес од превозниците за воведување сезонска линија од Охрид до Поградец.

 

www.ilinden-tirana.com