Македонски (Macedonian)Albanian-ALEnglish (United Kingdom)
Дома Arkiv

15894413 10210265541826869 1337301706468601472 n

logo-fakturi

Macedonians rights in Albania

Macedonians in Albania
 
Доделено Благодарница “Илинден”

 

На 26.10.2013 година претседателот на Mакедонско друштво “Илинден“-Тирана г-дин Никола Ѓурѓај при посетата во Латзен-Хановер-Сојузна Република Германија му додели Благодарница “Илинден” на Македонски Клуб “Илинден“-Лазен-Хановер Сојузна Република Германија благодарницата го прими претседателот на Македонски Клуб “Илинден“-Лазен-Хановер, г-дин Живко Лазаров благодарницата се додели за одличната соработка меѓу двете друштва и за особен придонес за Македонското Национално Малциство во Република Алабнија и Македонската заедница во Лазен-Хановер, Сојузна Република Германија.


www.ilinden-tirana.com